Reunió pel tema de l’aigua, amb els responsables municipals

Un informe tècnic d’enguany reconeix que els veïns no rebem la qualitat de servei per la que pagam

Ahir el matí, dos representants del veïnats de Sant Marçal ens varen reunir amb el tenint de batle de contractació, el director d’urbanisme i el cap de gabinet de l’Ajuntament de Marratxí, per reclamar una solució urgent als problemes amb el subministrament de l’aigua a la urbanització de Sant Marçal.

Després d’exposar les nostres queixes, varem recordar als representants municipals, el compromís del propi tinent de batle, durant el ple del mes d’abril, de que els veïnats participàssim de les reunions entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària, per tal de posar en marxa, urgentment, una solució a la baixa qualitat del servei.

Aquesta reunió, després de 6 mesos, encara no s’ha produït. Durant la trobada d’ahir, el regidor de contractació, es va tornar a comprometre a que abans de que acabi el mes, es durà a terme. Estarem molt pendents que així sigui…

Antecedents

El passat mes de maig, el president de la Nova Associació Veïnal “Sant Marçal” va intervenir davant el ple municipal, per a denunciar les deficiències del servei i per rebutjar categòricament qualsevol pujada de taxes, tal com la sol·licitada per l’empresa concessionària, Aguas Término de Marratxí. De fet, en el mateix ple tots els grups polítics, acabaven, també, de coincidir amb aquesta postura i havien votat unànimement en contra de l’augment del preu de l’aigua.

I és que les deficiències en el subministrament d’aigua a Sant Marçal venen d’antic. L’escassíssima pressió que pateixen les cases de la zona més elevada de la urbanització és continuada, des que fa 15 anys es començàs a habitar la urbanització. Ara més darrerament, però des de fa ja uns quants d’anys, hem començat a partir cada vegada més, continus talls en el subministrament d’aigua, originats per avaries i la seva reparació.

De fet, en un informe tècnic d’un reconegut despatx d’enginyers de Palma, de l’any 2009, es diu expressament que “la situación actual se debe considerar de absoluta emergencia”.

A més de la baixa pressió i dels talls, a alguns carrers de la zona més baixa de la urbanització, principalment, una gran part del subministrament es fa amb canonades provisionals per damunt  voravies i calçades, que pel temps que hi duen, ja semblen més permanents que provisionals.

Trenta talls d’aigua durant aquest any

Durant el que duim d’any hem sofert ja 30 talls d’aigua, amb una interrupció del subministrament de més de 4 hores de mitjana. El tall que més va durar, va deixar sense aigua a tots els veïnats durant 8 hores.

Just entre els 6 mesos que van de l’1 d’abril al 30 de setembre i que inclouen tot un estiu, que ha estat molt calorós i molt sec, a més de molt llarg, s’ens ha tallat l’aigua en 24 ocasions, el que equival a un matí sense aigua, quasi un dia per setmana.

Amb tots aquests antecedents, no és d’estranyar que a un altre informe del mateix despatx d’enginyers esmentat, del passat 24 d’abril de 2014, es digui que “la patología detectada es la misma que desde hace años viene soportando la red, avanzar en la búsqueda de una solución que permita ofrecer a los usuarios el servicio de calidad por el que están pagando”.

Això, i amb urgència, és exactament el que demanam els veïns de la urbanització de Sant Marçal.

Ja és ben hora!

Entrades anteriors relacionades:

√ L’Ajuntament du a plenari una pujada de l’aigua
 
√ Problemes amb el subministrament d’aigua

2 pensaments sobre “Reunió pel tema de l’aigua, amb els responsables municipals

  1. Avui El Mundo (pàgina 14) se’n fa ressò del que vos varem informar ahir. També, avui matí, la COPE ens ha fet una entrevista telefònica i després Onda Cero.
    Noticia publicada avui a El Mundo

Deixa un comentari