Tindrem un nou carril bici a Sant Marçal

L’Ajuntament ens ha escoltat i ha canviat el traçat

En el darrer ple municipal (27 de setembre) es va aprovar una proposta d’acord, que es va tramitar per via d’urgència, relatiu a set diferents projectes. Un d’ells és el d’un carril bici que enllaçarà l’IES Sant Marçal amb l’IES Marratxí (aprox. 490.000€).  Una altra de les set actuacions també enllaçarà l’IES Sant Marçal amb Sa Cabaneta i Pòrtol, tant per ciclistes com per vianants (aprox. 404.000€).

El mes de juny de 2014, l’Ajuntament va anunciar a la seva revista Terra de Fang, la idea de posar en marxa el primer dels dos carrils bici ara aprovats. En aquella ocasió tenien previst fer-lo passar al llarg del carrer Antoni Ramis, glosador, la qual cosa va provocar l’oposició frontal dels veïns i veïnes de Sant Marçal. La Nova Associació Veïnal “Sant Marçal”, va posar en marxa un seguit d’accions, incloent un escrit amb al·legacions i propostes a l’Ajuntament, que finalment ha estat tingut en compte.

El nou carril bici discorrerà aproximadament pel sender que existeix dins el bosc. A la dreta es veu l'actual carril bici
El nou carril bici discorrerà aproximadament pel sender que existeix dins el bosc i que es veu a la foto. Un poc més a la dreta es veu l’actual carril bici.

Es tracta d’un nou carril bici

Amb tot, el nou projecte no té previst aprofitar el carril bici existent, com nosaltres proposàvem, i que és el que es va construir quan es va fer la urbanització, d’acord amb el projecte aprovat per l’Ajuntament, sinó que discorrerà a pocs metres seu i també per l’interior del bosquet de Sant Marçal, en aquest tram. Després en arribar al carrer Verònica, es farà un nou ramal paral·lel al propi carrer que arribarà fins l’edifici de l’IES Sant Marçal.

Deixa un comentari