El Recinte Firal de Marratxí no ha de perjudicar la ciutadania

LLiurament de cartes als grups municiapls per a recordar-los la petició feta en el ple del passat mes d’octubre

El president de la nostra Associació, Xavier Ramis, ha lliurat avui matí, coincidint amb la celebració del primer ple municipal de l’any, una carta als portaveus de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Marratxí.

Xavier Ramis amb els portaveus dels grups polítics municipals
Xavier Ramis (2n. per l’esquerra) amb els portaveus dels grups polítics municipals

En el seu escrit, Ramis recorda als representants polítics la petició feta durant la seva intervenció en el ple municipal del passat mes d’octubre, en la que per espai de 8 minuts va referir-se al Pla de Desenvolupament Turístic de Marratxí i al projectat Nou Recinte Firal de Marratxí. La petició, feta en nom de l’Associació, va consistir en demanar-los si voldrien signar un document en el que manifestassin de forma clara i inequívoca que el Nou Recinte Firal ha de prioritzar el benefici dels veïns de Marratxí front els dels visitants, preservant, en tot cas, la qualitat de vida dels residents” i que aquest compromís es mantingués tant si el seu partit, en un futur, arribàs a formar part d’un equip de govern, com si estàs a l’oposició.

Els portaveus dels partits de l’oposició municipal, Daniel Guirao (PSIB-PSOE), Joan Francesc Canyelles (Més x Marratxí) i Neus Serra (IdMa) -d’esquerra a dreta a la foto amb el president de la NAVSM- han acceptat recollir la carta directament, mentre que per part del PP s’ha convidat al nostre president a presentar-la al registre de l’Ajuntament. Precisament, la carta adreçada al partit en funcions de govern municipal, a la petició indicada, n’afegeix una segona, que ja s’havia formulada en el ple d’octubre, consistent en el reconeixement per a l’Associació Veïnal “Sant Marçal” de “part afectada” pel projecte de Nou Recinte Firal de Marratxí, en compliment de l’article 22 del vigent Reglament de Participació Ciutadana de Marratxí i, en conseqüència, la posada a la nostra disposició de tota la documentació relativa al projecte.

Tots els portaveus dels grups polítics municipals ens han manifestat en alguna ocasió, de paraula, que no han de tenir cap inconvenient per a signar el document, però la realitat és que a dia d’avui no es tenen notícies de que cap encara ho hagi fet. Des de l’Associació, esperam que finalment tots ells ho facin i que quan més prest sigui, tant millor!